Wat is homeopathie?

Waarom deze Studiegroep?Deze Studiegroep is bedoeld als Eerste Hulp.
Dat is in veel gevallen ook voldoende.

Er kan meer nodig zijn en dan moet je zeker een deskundig
(homeopathisch) arts inschakelen. 

“Wat is homeopathie en helpt het?

Homeopathie is een systeem van medicijnen dat fundamenteel verschilt van conventionele (allopathische) medicijnen. Terwijl de allopathische geneeskunde zich richt op het onderdrukken van symptomen, probeert de homeopathie de onderliggende onbalans die de symptomen veroorzaakte, te corrigeren. Homeopathie bereikt dit door de eigen afweer van het lichaam te versterken, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen.

Homeopathie is afgeleid van het Griekse woord "homeo", dat hetzelfde of gelijkaardig betekent en "pathos" wat pathologie of ziekte betekent. Dus de letterlijke betekenis van homeopathie is dezelfde ziekte. Dit betekent dat een homeopathisch geneesmiddel wordt toegediend op basis van het vermogen om de ziektetoestand na te bootsen, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd zichzelf te genezen.

Homeopathie begon in het achttiende-eeuwse Duitsland, met Samuel Hahnemann, een arts en geleerde wiens praktijk aristocratie en royalty’s omvatte. 

Een Otitis media- onderzoek is te vinden op http://www.sandiegohomeopathy.com/downloads/Otitis.pdf

"1997,  The Lancet  publiceerde een grondige meta-analyse waaruit bleek dat van de 44 klinische onderzoeken, 44 rapporteerden dat homeopathie significant effectiever is dan placebo."

http://goo.gl/Npx5B